
Jaarlijks, meestal in november, oogsten we de olijven. De gevulde zakken gaan dezelfde dag nog naar de perserij.
Daar wordt naast de smaak ook de zuiverheid van de olijfolie gemeten door de bepaling van het vrije zuur.
Alleen indien dit zuurgehalte tussen de 0,3 en 0,7% ligt, mag de olijfolie "Extra Vierge" genoemd worden.
Een andere kwaliteitsindicatie, die op het etiket vermeld moet worden, is "rechtstreeks uit olijven en op mechanische wijze verkregen". Onze olie varieert meestal tussen de 0,3 en 0,5%, is altijd rechtstreeks uit olijven en op mechanische wijze verkregen en dus Extra Vierge. Verder gebruiken we in onze olijfgaard geen pesticiden. Dit is van belang om biologisch te produceren.
Met betrekking tot de opslag van olijfolie zijn er 3 grote vijanden van olijfolie: licht, lucht (oxidatie) en warmte. Daarom moet olijfolie als het even kan donker bewaard worden, maar niet per se koel. Wij leveren onze olijfolie dan ook in groene flessen.
Wij brengen onze olijfolie rechtstreeks van Kreta naar ons in Nederland, waar we de flessen pas zo laat mogelijk vullen en voorzien van het etiket met het XDOXIA label.
Hiernaast staat het etiket van onze huidige flessen.